برترین عجایب معماری دنیا با فناوری مدرن
همه درباره عجایب هفتگانه دنیای باستان شنیدهاند. این عجایب هفتگانه به دلیل معماری و مهندسی کمنظیری که داشتند و مهمتر از همه بدون استفاده از فناوریهای امروزی ساخته شده بودند شهرت یافتند. اکثر این عجایب باستانی تخریب شدند و به آثار باستانی تبدیل شدند، چون امروزه ساختن بناهایی در ابعاد و شکلهای خاص با وجود فناوری کار دشواری نیست. در این مقاله به بررسی چند مورد از برترین عجایب معماری دنیا با فناوری مدرن در جهان می پردازیم و قطعا این مکان ها از پر بازدیدترین مکان های جهان محسوب میشوند .
۱. برج خلیفه
حتما وقتی برای گردش یا کار در دبی به این کشور سفر کردهاید بیشترین چیزی که توجه شما را جلب میکند برج خلیفه است. برج خلیفه یکی از عجایب معماری دنیا و از چند جنبه رکورد دار است. اولین و مهمترین این که بلندترین ساختمان دنیا است. این برج دارای ۲۰۰ طبقه است و ارتفاع آن ۸۲۸ متر است. این برج که در شهر دبی واقع شده است یکی از مهمترین جاذبههای گردشگری شهر محسوب میشود. معماری این برج منحصربه فرد است و به همین دلیل برترین عجایب معماری دنیا به شمار میرود.
ساخت پروژه برج خلیفه از سال ۲۰۰۴ شروع شد و در سال ۲۰۰۹ به پایان رسید. برج خلیفه به طور رسمی در سال ۲۰۱۰ افتتاح شد. کار طراحی برج را یک شرکت آمریکایی به نام Skidmore, Owings & Merill انجام داد.برترین عجایب معماری دنیا با فناوری مدرن
۲. خانه اپرای سیدنی
خانه اپرای سیدنی در کشور استرالیا معماری خاصی دارد که باعث شده هرکسی با تصویرش آن را بشناسد. این خانه اپرا در کنار دریا واقع شده و منظره جالبی را پدید آورده است. ساخت این بنا در سال ۱۹۵۷ شروع شد و بعد از یک سال به پایان رسید. به طور متوسط در هر سال ۲ میلیون نفر از این ساختمان بازدید میکنند و هزاران هنرمند برای اجرا به اینجا میآیند.برترین عجایب معماری دنیا با فناوری مدرنسقف این ساختمان که بیشترین توجه را به خود جلب میکند از حدود ۱ میلیون کاشی ساخته شده است. نورپردازی و استفاده از لامپهای رنگی به کار رفته که در مناسبتهای خاص روشن میشود جلوه زیبایی به خانه اپرا میدهد. معماری خانه اپرا به سبک اکپرسیونیست مدرن و در آن از شکلهای ابتکاری و مواد جدید استفاده شده است.
۳. مرکز ملی هنرهای نمایشی
مرکز ملی هنرهای نمایشی یا همان تئاتر بزرگ ملی در شهر پکن قرار دارد. اگر برای سفر یا مهاجرت به چین سفر کردید حتما یکی از سه عجایب معماری دنیا را ببینید. ساختمانی بیضی شکل که از لایه بیرونی تیتانیوم و شیشه ساخته شده و توسط معماری فرانسوی به نام Paul Andrew طراحی شده است. برای ساخت سقف آن بیش از ۱۸ هزار قطعه تیتانیومی و هزاران قطعه شیشه استفاده شد. یک محل اجرای اپرا و چندین سالن اجرای نمایش در داخل ساختمان است و دور آن را با یک دریاچه مصنوعی پر کردهاند.
۴. استادیوم ملی پکن
این مجموعه ورزشی به طور ویژه برای المپیک سال ۲۰۰۸ پکن ساخته شد و یکی از بزرگترین سازههای فولادی دنیا است. طرح این استادیوم شبیه لانه پرنده است و هزینه آن حدود ۳۳ میلیون دلار برآورد میشود. این استادیوم به واسطه همین ابعاد بزرگ استفاده از فولاد و طرح خاصش جزو عجایب معماری دنیا محسوب میشود. استادیوم ظرفیت ۹۱ هزار نفر را دارد و سقفش قابل باز و بسته شدن است. از همین استادیوم لانه پرنده در سال ۲۰۲۲ برای میزبانی المپیک زمستانی استفاده خواهد شد. کل مجموعه مساحتی نزدیک ۲۵۸ هزار متر مربع دارد. امروزه از استادیوم بیشتر برای برگزاری بازیهای فوتبال استفاده میشود.
۵. موزه گوگنهایم بیلبائو
اگر قصد مهاجرت به اسپانیا را دارید با کشوری مملو از جاذبههای تاریخی، فرهنگی و گردشگری روبه رو میشوید که موزه بیلبائو از شاخصترین آنهااست. این موزه برای میزبانی از هنرهای مدرن ساخته شده و در ساخت آن از تیتانیوم و شیشه که شکلی نامتقارن دارد استفاده شده است. معمار این ساختمان فردی آمریکایی کانادایی به نام Frank Gehry است. موزه در سال ۱۹۹۷ افتتاح شد و شامل نوزده گالری میشود. نمای بیرونی ساختمان نور را بازتاب و منظره زیبایی را خلق میکند. این ساختمان بزرگترین موزه در اسپانیا است و فضایی بالغ بر ۲۴ هزار متر مربع را شامل میشود و علاوه بر آن ۱۱ هزار متر مربع فضای نمایشگاهی دارد.
۶. دفتر مرکزی سیسیتیوی
یکی از جالبترین عجایب معماری دنیا دفتر مرکزی سیسیتیوی است. ساختمان شکلی نامتقارن و منحصر به فرد دارد و در واقع دو برج متصل شده به هم است.ساخت این بنا در سال ۲۰۰۴ شروع شد و در سال ۲۰۱۲ به پایان رسید. در سال ۲۰۱۳ به آن لقب بهترین برج دنیا را دادند. نکته جالب به جز شکل خاص آن، طراحی خوب آن برای مقاومت در برابر لرزش و زمین لرزه است.برترین عجایب معماری دنیا با فناوری مدرن
۷. مرکز هنری کوئین صوفیا
دومین خانهی اپرا در این لیست که جزو عجاب معماری دنیا محسوب میشود، مرکز هنری کوئین صوفیا در والنسیا کشور اسپانیا واقع شده است. به دلیل شکل خاص ساختمان، روند ساخت حدود ۱۰ سال طول کشید و در سال ۲۰۰۵ قابل استفاده شد. این ساختمان بلندترین خانه اپرا در دنیا است که شامل ۱۷ طبقه میشود. مهمترین و جالبترین بخش ساختمان سقف آن بوده که به رنگ سفید و کل سقف موزائیکی است.برترین عجایب معماری دنیا با فناوری مدرن
۸. برجهای پتروناس
زمانی که قصد سفر به جنوب شرق آسیا را دارید با برجهای پتروناس در شهر کوالالامپور کشور مالزی، که بلندترین ساختمانهای دوقلوی در دنیا است آشنا میشوید. هر برج ۸۸ طبقه دارد . در سال ۱۹۹۹ این برجها افتتاح شدند و برای ۵ سال بلندترین برجهای دنیا بودند تا این که برج تایپه ۱۰۱ ساخته شد. در ساخت برجها از روش جدید پنلهای فولاد ضد زنگ استفاده شده و در کنار آن ۵۵ هزار قطعه شیشه به کار رفته است. نمای برج قابلیت کاهش صدا و تنظیم ورودی نور خورشید را هم دارد. دو برج توسط یک پل در طبقه ۴۱ به هم وصل میشوند. این برجها مقر شرکت پتروناس یا همان شرکت ملی نفت مالزی است. کار طراحی را هم معماری آمریکایی به نام Cesar Pelli انجام داده است. معماری برجهای پتروناس ترکیبی از معماری مدرن و اسلامی است.برترین عجایب معماری دنیا با فناوری مدرن
۹. تبر سنت ماری ۳۰
برج تبر سنت ماری ۳۰ در قلب لندن واقع شده است و شهرت آن فقط به دلیل معماری نیست. برج تبر سنت ماری ۳۰ اولین برج دوستدار محیط در لندن است. به این برج منحنی شکل به جهت شکل خاصش برج خیارشور هم میگویند و ماده اصلی ساخت آن فولاد و شیشه است. طراحی خاص آن توانسته حداکثر استفاده را از نور خورشید داشته باشد و تهویه را به بهترین شکل ممکن انجام دهد. حدود ۷۰۰ پنل شیشهای به کار رفته در آن باعث میشود تا هدر رفتن انرژی را به حداقل کاهش دهد. اکثر طبقات آن شامل دفاتر اداری هستند. فقط طبقه آخر آن یک کلاب با نمایی زیبا از لندن است.
۱۰. برج تایپه ۱۰۱
برج تایپه ۱۰۱ از زمان ساخت تا سال ۲۰۰۴ بلندترین برج دنیا بود. کار ساخت برج در سال ۱۹۹۹ شروع شد و ۲۰۰۴ به پایان رسید. ارتفاع برج از کف تا نوک ۵۰۸ متر است. معماری برج تایپه ۱۰۱ الهام گرفته از معماری سنتی چینی است. نمای بیرونی و داخلی برج تایپه ۱۰۱ به نوعی نشان دهنده شکل گل بامبو است.
۱۱. تلسکوپ بزرگ زنیت
تلسکوپ های اپتیکالی که نمایی فوق العاده از ستارگان، توده های سحابی و اگزوپلنت ها به دست می دهند، درست مانند تونل ها، پل ها و دیگر سازه ها نیازمند نبوغ و محاسبات دقیق هستند. برای نمونه، آینه های اصلی تلسکوپ سوبارو که در قله موناکی واقع در هاوایی قرار گرفته است قطری برابر با 8.2 متر دارد و وزنش به 25 تن می رسد. سازه پشتیبانی کننده از قطعات اپتیک و بدنه ای که کل سیستم را در بر گرفته به لحاظ پیچیدگی می تواند رقیبی جدی برای هر بنای دیگری در دنیا باشد.برترین عجایب معماری دنیا با فناوری مدرن
یکی از بزرگ ترین چالش ها در زمان ساخت یک تلسکوپ سنتی انتقال آینه های غول پیکر آنها به بالای قله بدون شکسته شدن یا ترک برداشتن شان است. تازه بعد از آنکه آینه در جای خود قرار گرفت، ستاره شناسان باید مرتبا سیستم را بهینه سازی کنند تا تغییراتی که به واسطه گرانش، رطوبت و دیگر شرایط جوی در این آینه ها ایجاد می گردد را جبران نمایند.
۱۲. نخل جمیره
در یک دهه اخیر، شهر دبی رشدی در حد یک پدیده را تجربه کرده است و بخش اعظمی از سازه های آن در ۶۰ کیلومتری نوار ساحلی اش با خلیج فارس متمرکز گشته اند. تمامی آپارتمان های لوکس، آسمان خراش ها و هتل های این منطقه شانه به شانه هم در منطقه ساحلی احداث شده اند و در نتیجه فضای اندکی برای ساخت و ساز های جدید در آن باقی مانده است. برای حل این مساله، املاک نخیل (یک شرکت ساختمان سازی با حمایت دولت امارات) تصمیم گرفته که سواحل دبی را با ساخت یک خشکی درختی شکل در این منطقه به نام جزایر پالم (نخل) وسعت بدهد. می خواهید بدانید که ساخت این خشکی چطور ممکن است؟ با انباشتن حجم عظیمی خاک و شن تا زمانی که یک جزیره مصنوعی در آب ساخته شود. برای ایجاد این جزیره، کارگران بالغ بر ۸۵ هزار متر مکعب شن را در این آب ها ریختند تا نخل جمیرا (یکی از سه درختی که قرار است ساخته شود) سر از آب بیرون آورد. در سال ۲۰۱۳ میلادی، نخل جمیرا عنوان بزرک ترین جزیره دست ساز دنیا را به دست آورد و دست کم تا زمانی که دو نخل دیگر مشابه به آن سر از آب به در آورند این رکورد را حفظ می کند. نخیل دیره اما حتی از این هم بزرگ تر خواهد بود و حدودا ۴۹ کیلومتر مربع از خلیج فارسی را غصب خواهد کرد.برترین عجایب معماری دنیا با فناوری مدرن
برترین عجایب معماری دنیا با فناوری مدرن
دیدگاهتان را بنویسید