پترا
پترا (Petra) شهری راز آلود در میان کویر است و به حق مناسب قرار گرفتن در لیست عجایب هفتگانه ی جهان می باشد . این شهر با تراشیدن صخره در دل کوه به وجود آمده است . شهری عجیب و دوست داشتنی که روزی متعلق به حکومت نبطیان شبه جزیره ی عربستان بوده است . این شهر دقیقا در ۲۶۲ کیلومتر شهر امان پایتخت اردن واقع شده و از مهم ترین جاذبه های گردشگری این سرزمین است . پترا به عنوان مرکز اتصال تمدن بین النهرین ، شام و شبه جزیره ی عربستان بوده است . در سال ۱۰۵ میلادی این شهر توسط رومیان فتح گردید و از آن زمان به بعد تغییرات زیادی کرد ، هم از نظر معماری و هم از نظر دخالت در آداب و رسوم مردمان این دیار .
قدمت پترا را سال ۴۰ میلادی تخمین زده اند . ساخت و ساز و معماری منحصر به فرد و روش آب رسانی ( استفاده از تونل های زیرزمینی ) این شهر سبب شده تا پترا در عجایب هفتگانه جهان جای باز کند . این شهر که پایتخت کشور نَبَطیها بود توانسته بود کنترل و زمام راه های تجارتی مناطق اطراف خود به دست گیرد . کاروان های تجارتی از جنوب شبه جزیره عربستان و غزه و عسقلان و صور و دمشق از راه پترا پایتخت کشور نَبَطی ها می گذشته اند و این شهر از رونق خاصی برخوردار بوده است .
پایان حکومت نَبَطی ها و خرابی پایتخت شهر پترا به دست رومیان در سال ۱۰۵ میلادی بودهاست . قشون رومیان در سال ۱۰۵ میلادی سرزمین نَبَطی ها را محاصره میکنند و آب را به روی ساکنان شهر می بندند و سرانجام ،بعد از مدتی آن شهر را اشغال میکنند و به حکومت نَبَطی ها خاتمه میدهند .
در سال ۶۳۶ میلادی عرب ها توانستند شهر پترا را از نفود رومی ها برهانند. ساکنان آنجا پس از آن به کشاورزی مشغول شدند . اما زلزله ای که درسال های ۷۴۶ و ۷۴۸ به این شهر وارد آمد، ساکنان پترا را وادار نمود تا به مناطق اطراف کوچ کنند . آثار این شهر باستانی همچون دُّری در کوه می درخشد و یادگاری از دوران نَبَطی ها بجا مانده است که بسیار تماشایی است.
دیدگاهتان را بنویسید